Hoi,

Mijn naam is Annelies Van Tieghem en ben geboren en getogen in Brugge, België.
Midden 2020 beslisten mijn man en ik om ons aan een groot avontuur te wagen en te verhuizen naar Helsinki. Na een inburgertraject en een berg administratie werd ik eind 2022 ook hier in Finland erkend als klinisch psycholoog. Al snel vroeg ik mijn ondernemingsnummer aan en ging ik samenwerken met Compass Psychology, een internationale groepspraktijk bestaande uit enthousiaste en gedreven klinisch psychologen. Wij koesteren allemaal dezelfde missie om mensen te begeleiden op hun pad naar zelfontdekking en persoonlijke groei.

In mijn werk als klinisch psycholoog is het mijn passie en privilege om mensen terug in verbinding te brengen met hun ware zelf, de samenleving en de natuur zodat het licht, die ieder van ons in zich draagt, van binnenuit opnieuw kan schitteren.
Het is mijn overtuiging dat elk individu een innerlijk licht draagt dat soms verduisterd raakt door het leven, door trauma’s, door stress, of door de chaos van de wereld om ons heen. Mijn werk bestaat eruit om mensen te helpen dat licht en innerlijk kompas weer te vinden, om hen te ondersteunen terwijl ze diepere lagen van zichzelf herontdekken en hun unieke plaats in de wereld vinden. Ik geloof dat wanneer mensen in contact komen met hun authentieke zelf, ze een kracht ontdekken die hen in staat stelt om te bloeien en te schitteren, zelfs te midden van uitdagingen en duisternis. Vandaar ook mijn favoriete quote van Leonard Cohen’s “Anthem”: ‘There is a crack in everything. That’s how the light gets in’. De barsten die worden gezien als onvolkomenheden maken ons als mens uniek en bieden ons de mogelijkheid tot groei en het nemen van volledig eigenaarschap.

In een wereld waar stress, isolatie en innerlijke strijd veel voorkomen, biedt therapie een veilige ruimte waar individuen hun belevingswereld kunnen verkennen, echt gehoord en gezien worden en adaptieve vaardigheden leren om te kunnen gedijen in de huidige maatschappij. Therapie is voor eenieder die een reis naar authenticiteit, persoonlijke groei en betere mentale gezondheid wenst.

Ik ondersteun je graag bij:
– stress, burn-out, loopbaanbegeleiding
– zelfvertrouwen, assertiviteit, mindfulness
– depressie, stemmingswisselingen;
– angstproblemen, trauma, fobieën,
– AD(H)D, autisme
– existentiële en/of identiteitscrisis, rouw
– gender- en bodydysforie
– eetstoornissen.

Wil je graag meer weten over mijn aanpak en therapeutische benadering, kan je terecht op volgende website: https://compasspsychology.fi/about-annelies/.

Bij andere vragen, mail gerust naar annelies@compasspsychology.fi.

Veel liefs,

Annelies Van Tieghem