Vooraf aan de reis vroeg ik me af wat de mensen toch zo magisch aan het noorderlicht vinden. Foto’s en filmpjes zijn vele malen mooier dan wat je met het blote oog ziet. Waarom dan helemaal naar Lapland reizen?

Ik meldde mezelf aan in de hoop nieuwe mensen te leren kennen en met bekenden te kunnen bijkletsen in het Nederlands. Echt niet voor dat vage licht aan de hemel.

In mijn stoutste dromen had ik niet kunnen weten hoeveel leuke mensen ik zou gaan ontmoeten. Want wat was het gezellig!

Het feest begon voor mij al weken voor de reis, toen bleek dat de leuke Teija zich samen met haar dochters voor dezelfde reis had ingeschreven. De reis werd echt iets om naar uit te kijken.

Als chauffeur, op de vertrekdag het huurbusje gehaald, en bij de verzamelplek was het meteen raak. Opeens zat mijn bus vol met jongelui. Voor hen was het natuurlijk een kleine ramp om 4 dagen bij hun ‘saaie’ ouders in een busje te zitten, dus bezetten zij gezamenlijk mijn busje! Teija kon er nog maar net bij. Maar ja, die had een plaats gereserveerd. Toen ik mijn wifi deelde was het feest helemaal compleet. En ik, ik mocht vier lange reisdagen genieten van jullie kinderen. En genoten heb ik, van alle kinderen in mijn bus. Hoe is het mogelijk dat zij vier reisdagen zonder te klagen samen liedjes hebben geluisterd, filmpjes hebben gekeken en enorm veel hebben gekletst. ‘Zoek de zeep’ van Ernie en Bert werd onze hit die luid meegezongen werd.

Steeds na een uur of twee was er een leuke stop, waar we konden bewegen en bijtanken. Guido, wat heb jij het toch allemaal goed gepland en verzorgd!

Het noorderlicht (voor mij pas echt interessant na de lezing van Finn in Inari) werd al gezien op de eerste avond in Kuusamo, waar we heerlijk verzorgd werden.

Zoals velen tijdens de reis hebben gemerkt, groeide er tussen Teija en mij een bijzondere band. Zo werd het noorderlicht voor mij toch magisch en heb ik gevonden wat ik zocht. Al was het niet de zeep.

Een dikke merci voor iedereen!

Wim Havinga