Sallan talvi ihastutti Hollannin televisiossa

Sallan matkailu oli keskeisesti esillä Hollannin television matkailuohjelmassa sunnuntaina parhaaseen katseluaikaan ja uusintana heti maanantaina. Sunnuntaina jo 230 000 katsojaa saanut ohjelma uusitaan lauantaina kolmannen kerran.

Talven ihmemaata Sallassa kuvasi 13-jäseninen televisioryhmä tammikuun ensimmäisellä viikolla. Talven ihmemaa, Winterwonderland, on Hollannin markkinoille kehitetty tuote matkailijoiden houkuttelemiseksi Sallaan. Ryhmän mukana oli kaksi suosittua tv-ohjelman isäntää. Ohjelmassa esitettiin koiravaljakolla ajoa, lumikengillä kävelyä ja jään alta kalastusta. Ryhmä kuvasi myös moottorikelkkailua, telemark-laskettelua ja kelkkailua Rukalla. Tv-matkailuohjelman juontaja Jet Sol piti huskyja veikeinä eläiminä.

Hollantilaiset Pascal Janssen (vas.) ja Jamie Schumacher keskellään tv-ohjelman juontaja Jet Sol.

– Koirien lähtiessä liikkeelle koirankakka vain lensi pään ympärillä. Pian valjakko vei matkustajat metsään, jossa voi nauttia lumisesta luonnosta, hän kertoi ohjelmassa. Jo kolmatta kertaa Sallassa vieraillut hollantilainen pariskunta Pascal Janssen ja Jamie Schumacher nauttivat olostaan tv-ohjelmassa. – Nyt kaikki ystävämme näkevät, mitä me Sallassa olemme kokeneet. Toisen tv-ohjelman juontajan mukaan Sallan talvi ihastutti Hollannin televisiossa.

Hollantilainen tv-matkailuohjelman juontaja Tim Immers haltioissaan Sallan Ruuhitunturissa (ilman pipoa).

Tim Immers oli vaikuttunut moottorikelkkojen voimasta niiden kiivetessä Ruuhitunturin huipulle. – Ällistyttävä kylmä maailma. Olen käynyt 40-50 maassa, mutta missään en ole nähnyt tällaista, hän kertoi ohjelmassa. Samaa mieltä olivat myös hollantilaiselle täysin outoa telemarkia esitelleet Marjolijn ja Arthur Glaser, jotka olivat vuosi sitten hiihtämässä Pyhä-Luostolla.

Televisioväen matkaa monta kuukautta järjestänyt Sallan matkailukoordinaattori Bart Braafhart kertoo, että ensimmäiset reaktiot ohjelmasta ovat olleet hyvin positiiviset. Talven ihmemaan eli Winterwonderlandin internet-sivujen kävijämäärä nousi moninkertaiseksi. Braafhartille on tullut Sallaan asiakkailta runsaasti sähköposti- ja tekstiviestejä.

Courtesy: Lapin Kansa https://www.lapinkansa.fi/